• info@kosarguvenlik.com
  • (0366) 212 33 77

Sıkca Sorulan Sorular

Özel Güvenlikçi adaylarımızın sıkca sorduğu sorulardan bazılarını sizler için hazırladık,
daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz...

Mazeretsiz %10 (Temel Eğitim 100 saatin 10 saati, Yenileme Eğitimi 50 saati 5 saati) veya mazeretli %30 (Temel Eğitim 100 saatin 30 saati, Yenileme Eğitimi 50 saatin 15 saati ) olan devam oranını geçerse kursiyer başarısız sayılır.

Temel Eğitim İçin; 6 adet resim, İkametgah, 2 adet T.C. Kimlik No’su bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Diploma Fotokopisi

Yenileme Eğitimi İçin: 6 adet resim, İkametgah, 2 adet T.C. Kimlik No’su bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Diploma Fotokopisi, 2 adet ÖGG kimlik fotokopisi

Yazılı sınavında 100 soru yanıtlanacaktır. 60 soru doğru yanıtlayıp 60 puan alınmalıdır.

Silah yazılı sınavında 25 soru yanıtlanacaktır. Her soru 2 puan değerinde ve toplam değeri 50 puandır. Uygulama sınavında ise 5 mermi atılır ve toplam değeri 50 puandır.  Atış görevinde 15 m’den siluet hedefine 5 mermi atılacaktır. Her mermi 10 puan değerindedir. Her iki sınavın ortalaması 60 puan olmalıdır. 

120 saat silah eğitimi alanlar sınavda başarılı olmak için toplamda 120 puan alması gerekir. Ancak yazılı veya uygulamalı sınavların her birinden en az 50 puan almak gereklidir.

Silahlı Yazılı sınavda 25 silah sorusunun hepsini yapıp (50 puan alıp), atış sınavında isabetli atış yapılamayıp 0 alması durumunda, Silahsız yazılı sınavda 100 sorudan en az 70 puan alınır ise ortalama 60 puan ve üzerinde olması nedeniyle, silahlı kimlik almaya hak kazanır. 

Yenileme eğitiminde baraj puanı bulunmamaktadır.  Sınavda başarılı olarak kabul edilmeniz için, sınava katılmanız yeterlidir. Aldığınız puan Sertifikanıza yazılacaktır.

Temel Eğitim için Eğitim tarihinizden sonra yapılan, birbirini takip eden 4 sınava girme hakkınız vardır.
Yenileme Eğitimi için sınırsız sınav hakkına sahipsiniz.

Temel Eğitim için, kalan üç sınav hakkınızdan yararlanabilirsiniz.
Yenileme Eğitiminde sınavda baraj yoktur, yani başarısızlık söz konusu değildir.

Sınav yeri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenip yayınlanmaktadır. Sınavdan 1 hafta önce https://www.egm.gov.tr/ozelguvenlik adresinde yazılı sınav yerleri yayınlanmaktadır.

Eğitim kurumunuz tarafından size verilen sınav giriş kartında sınav hakkında her türlü bilgi bulunacaktır.

http://www.ozelguvenlik.pol.tr/ sitesine girerek öğrenebilirsiniz.
Ayrıca www.guvenlikegitimi.com sitemizden de öğrenebilirsiniz.

En az ilköğretim (8yıl) mezunu olmak (silahlı eğitim için en az lise mezunu), T.C. vatandaşı olmak, sabıka kaydı bulunmamak, görev yapmasına engel sağlık sorunu bulunmak, Temel Eğitim için 18, Silahlı Eğitim için 21 yaşından gün almış olmak gerekmektedir.

Psikiyatri, Nöroloji, K.B.B, Göz, Ortopedi.

Silahlı olarak özel güvenlik kimlik kartına başvuru yapacak kişiler, devlet hastanelerinden, Silahsız olarak özel güvenlik kimlik kartına başvuru yapacak kişiler, özel poliklinikler dâhil tüm hastanelerden rapor alabilirler.

Eğitim kurumunuz Sertifikanızı düzenleyip, Özel Güvenlik Şubesi vasıtasıyla Valiliğe onaylatacaktır.  Sertifikanızı Eğitim Kurumunuzdan teslim alacaksını

Gereken evrakları tamamladıktan ve Yasa gereğince belirlenen harç bedelini yatırdıktan sonra, sertifikanız ve sağlık raporunuz ile bulunduğunuz ilin Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şubesine başvurmanız halinde kartınız düzenlenerek size ulaştırılacaktır.

Devlet Hastanesinden Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olur, kararı taşıyan yeni bir rapor almanız gerekmektedir. (sağlık raporu 1 yıl geçerlidir) Harç ücreti yeniden yatırılmayacaktır.

Kart, tanzim tarihinden itibaren 5 yıl süre için geçerlidir. 5 yılın sonunda kart yenilenmek zorundadır. Bunun için Silahlı 60 saatlik, Silahsız 50 saatlik, Yenileme Eğitimine iştirak ederek tekrar sınava girmek, sağlık raporunu yenilemek ve Özel Güvenlik Şubesine başvurarak kartınızı yeniden düzenletmek gereklidir.

Bu aşamadan itibaren artık diğer tüm Özel Güvenlik Görevlileri ile aynı şartlarda çalışacaksınız. Yasanın size 5 yıl süre ile tanıdığı özel haklarınız sona ermiştir.

Evet, İçişleri Bakanlığının B.05.1.EGM.0.11.08.03 sayılı yazısı gereğince,

silahsız özel güvenlik sınavına katılacak kişiler ...,00 TL,

Silahlı özel güvenlik sınavına katılacak kişiler ...,00 TL sınav harç ücreti  ödemek durumundalar.

20 saatlik silah fark eğitimi alınarak sınava tekrar girmeniz gerekmektedir. Yazılı sınavda 25 soru, uygulama sınavında 5 atış yapıp, 60 puan barajını geçmeniz gerekmektedir.

Yenileme eğitiminde, özel güvenlik kimlik kartlarınızın türüne göre eğitim alma mecburiyetiniz vardır.  Silahsız özel güvenlik kimlik kartına sahip olan ÖGGler, silahsız yenileme eğitimine katılmak zorundalar.

Silahsız Yenileme Eğitiminizi tamamlayıp, Sertifikanızı aldıktan sonra,  20 Saatlik silah fark eğitimini alıp, sınavına katılıp, geçer puan almanız durumunda, Silahsız olarak yenilenmiş Sertifikanızı, Silahlı Sertifikaya çevirebilirsiniz.

Silahsız özel güvenlik kimlik kartı ile, silahsız güvenlik görevlisi çalıştırabilen projelerde çalışabilirsiniz.
Silahlı özel güvenlik kimlik kartı ile, hem silahlı hem de silahsız görevlisi çalıştırabilen projelerde çalışabilirsiniz.
Silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştıran projelerin ücretleri, silahsız özel güvenlik görevlisi çalıştırabilen projelere göre daha iyi olduğu söylenebilir.

Özel güvenlik kimlik kartınızın üzerinde yazılı olan kimlik bitiş süresinden en çok 12 ay, en az 6 ay öncesine kadar yenileme eğitimini almanız gerekmektedir.  Yenilenen Kimlik kartınızın geçerlilik süresi, eski kimlik kartınızın bitiş süresine 5 yıl eklenmiş tarih olacaktır.

Kimlik başvuru için gerekli evrakları hazırlayıp,  ikametgahınızın bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Emniyetin belirlediği evrakların listesini web sitemizden öğrenebilirsiniz.

Silahlı projelerde görevli, 2 aylık çalışma süresini doldurmuş, tüm Silahlı Özel Güvenlik Görevlilerin yıllık 25 mermi hizmet içi atış eğitime katılmaları mecburidir.

Personeliniz aynı yıl, farklı bir firmada, hizmet içi atış eğitimini tamamlaması durumunda, eğitime tekrar girmeyecektir.

Yıllık 25 mermi hizmet içi atış eğitimini, İl Emniyet Müdürlükleri ve Özel Güvenlik Eğitim Kurumları verebilmektedir. Bulunduğunuz ilde bu eğitimi uygun zamanda ve şartlarda alamama  durumda, çevre illerde de yaptırılabilmektedir.

Hizmet içi atış eğitimlerinin denetlemesi İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.  Her yıl Kasım ayı sonuna kadar bu eğitimlerin tamamlanma mecburiyeti vardır. Kurumlar, hizmet içi atış eğitimini tamamladıklarına dair bildirimi İl Emniyet Müdürlüklerine yapmak zorundadır. Hizmet içi atış eğitimi yapmayan kuruma yazılı yada sözlü uyarı yapılmaktadır, Makul bir süre içinde eğitimi tamamlamayanlar hakkında yasal işlem yapılmaktadır.

Eğitimlerin toplu olarak bir ilde yapılma durumunda, personelinizin bulunduğu illerin, Emniyet Müdürlüğü’ne Hizmet içi atış eğitimin yapıldığını, yazılı olarak bildirmeniz ve bu bildirim ek’inde atış tutanları ile mermi sarf tutanaklarını göndermeniz gerekmektedir.

Hizmet içi atış eğitimi her yıl yapılmak zorundadır. Hizmet içi atış eğitiminde eğitim müddeti olarak 11 ay verilmektedir ve kasım sonuna kadar tamamlanması mecburidir.

Önce, kısa süreli bir teorik eğitimi ile başta atış emniyet kuralları olmak üzere tüm bilgiler hatırlatılmalıdır. Sonra, 5 m den başlayarak kısa ve artan mesafelerde 5 er mermi atışı yapılmalı ve varsa atıcının hataları düzeltilmelidir. En sonunda, tüm düzeltmeler yapıldığından emin olunca, 15 m den diğer mermilerin atışı yaptırılmalıdır.

Özel Güvenlik Görevlisi mi Olmak İstiyorsunuz?.

Uzman ve tecrübeli eğitmen kadrosu, Tüm derslerle ilgili eğitim materyelleri,Yetişkin eğitimine uygun ferah sınıflar, Uygun fiyat politikası ve Avrupa standartlarında atış poligonu ile sizlerleyiz.

Back To Top